murblomma

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
den underbaraste ,vackraste , finaste .. nej. det finns inte tillräckligt med vackra ord för att beskriva hur bra denna filmen är. hur fin vänskap är och hur viktigt det är att man tar hand om sina vänner. 
är man sugen på att fälla en tår är detta en toppen film. 
finns så himla mycket man skulle kunna säga om denna film. men ja " the perk of being a wallflower " är en film alla borde se. ( punkt ) 

the dreamer

 
vaknade alldeles för sent för en måndags morgon men jag har den sortens tur att få ha sovmorgon varje måndag. gjorde mig en himelsk frukost . och ja , jag älskar frukost och måste alltid ta kort på den. 
packade ner min dator och mina skolböcker , tryckte ner skorna i min dr. martens och traskade genom brunt snöblask till skolan för att han en svenska lektion om personliga pronomen och få information om extra val till 2:an och det blir då ingen dans på rosor att välja rätt! 
sjungandes på gabriellas song och dancing queen gick vi ner till norrtull för en kör lektion , och gud vad jag älskar att vara med i musikesteternas kör! 
 
 
super duper bra plugg godis , ny bäddad säng och önskan om att på mörkbrunt hår som når ner till svanken , men ja önska kan man ju! 

kulturens natt

 
 
igår var det kulturnatten , en "natt" då stan är fylld med konstiga konstverk och små cafeer fyllda med musiker , men vilktigast av allt är att norrtull är fyllt av musik , dans och föreställningar. så där befann jag mig hela dagen igår. sprang mellan en danssal fylld med ballonger , dansare och publik. och gick sedan vidare till norrtulls aula för att sjunga och spela teater. en intressant kväll fylld med blandade känslor och när kockans visare slog nio gick jag , stina , frida och några andra till uffes källare för att titta på the watts som våra kompisar spelar i. helt underbart duktiga.
vid midnatt bakade jag och stina scones , tände ljus , skrattade , pratade allvar och pratade strunt, disskuterade hur meningslöst historia är och sedan somnade vi i soffan omedvetna om hur fort tiden gick då vi bara hade tänk vila ögonen men vaknade halv sju och insåg att vi kanske borde plocka undan och lägga oss i sängen ( kändes som en bra ide ) 
 
nu sitter jag framför stearinljus och en te kopp med anteckningar om napoleon och upplysningsfilosofer i högsta hugg , och hoppas att jag ska klara av mitt historia prov på onsdag. 
 
helgen sammanfattas : underbart kanonbra!

kulturens natt

 

to the light

 
började min dag med att kliva upp ur min varma säng lite försent. men trots försening va jag ju tvungen att slänga i mig en bra frukost. ( för ja utan dem så kommer någon hitta mig död på trottoaren , och det vill man ju undvika )
så åt min frukost i lagom tackt , disskuterade varför te är gott med min bror. och pratade om industriella revolutionen med pappa. 
drog på mig mina kläder , kollade mig själv i spegeln och tänkt " fy fan , nej av med kläderna dra täcket över huvudet och visa dig aldrig mer för någon " samtidigt som någon annan i mitt huvud sa : nej , nej inte sådana tankar du ser okej ut gå nu till skolan och låtsas som att varje lektion är himmel riket eller ? 
 
 
skolluch och magen kurrar av obehag, så varför slänga i sig trist och grå mat när det finns en resturang med amerikansk mat ? nej man slänger inte i sig maten som är grå utan man unnar sig trots att det gör ont i plånboken. 
vi gick ett gäng till zack`s och jag har då aldrig ätit en godare luch + att det va så himla mysigt. kändes om att kliva rakt in i grease filmen , bara att det enda som saknades var kladdigt hårgele och färgglada kammar

as I fall

 
det börjar närma sig tisdag och tiden går fort som tåget , och då menar jag inte bara just nu denna snötäckta kväll. Utan konstant springer sekunder , minuter , timmar , dagar , veckor och månader förbi mig som rusnings trafik i london eller new york. Från det att klockan slår måndag till att man tar helg runt tolv på fredgar till att man lägger sig försent på söndags kvällarna för man tror man ska undvika att måndage kommer och allt detta sker på den tiden som det tar för mig att blinka. 
 
idag va en bra dag i stora drag , hade första kör lektionen där jag tog ton i sopran gruppen. det kommer även fram en trevlig själ och sa att jag liknar tjejen på russin paketet , glad för ingenting , så som björn gustavsson säger, du vet!
det gjorde mig självklart 1000 gånger gladare. tack du underbara människa.
 
Men alla dagar innehåller på tok för mycket tänkande på saker som tyger en.
Att man alltid ska bli påmind om saker som gör en ledsen och som får en att önska att världen skulle rasa samman och man skulle sjunka genom jordens yta och adrig mer behöva komma tillbaka.
att det är konstigt hur en person kan kontrollera hur man mår och vilket humör man är på. 
 
men i allt detta tänkande är det bra att man alltid har någon som fångar en när man är påväg ner för stupet man inte vill trilla ner från. detta underverk kallas vänner , fina underbara sådana har jag. som får mig att skratta så magen värker och tårarna sprutar , och det händer dagligen. 
 
någon som alltid lyckas göra mig glad och får mig att  se saker posetiv är kajsa ina fina stina spångberg ( telefon namn ) 
tokiga skämt som bara vi förstår , små blickar och miner. idag va det hennes bogg inlägg om fin fin frukost i Amsterdam som fick mig att le , för ja jag älskar ju frukost! 
 
nu ska jag sova så att när jag öppnar ögonen kan jag gå upp och ätafrukost.

calling out

 
igår kväll hade vi bara myshäng med några från klassen , så när jag skulle traska hem fick jag även med mig Edvin som nattgäst, låg och prata strunt och sedan sa vi godnatt. på morgonen låg vi ch drog oss sedan fick vi även sällskap av hannes. 
idag har jag förutom att fixa massa inför min systers kalas , pluggat musikteori och lyssnat på det bästa av det bästa. nämligen "liller man" som egentligen heter andre och går på katedral , låten som gått på högvarv i mina lurar spelade han för mig på estetfesten hemma hos tomas i höstas, men hade helt glömt bort den tills jag såg den länkad på facebook idag och nu är jag såld!! 
 
resten av dagen firade vi Alva som fyllde 11 idag, fina vackra unge! 
 
alll
 

dancing shoes

 och timmarna tickade förbi medans vi posade glatt inför kameran , med kritvit blixt inne i rummet och bäckvart himmel utanför fönstret. 
( även om dessa bilder har hög flumfaktor kommer arkivet med namnet " 17 januari 2013 " för evigt vara hemligstämplat och kommer aldrig visas för någon , för där i finns då det fulaste bilderna i världshistorien )

be above it

 
igårkväll fick jag ett textmeddelande från Kajsa som undrade om jag ville hålla henne sällskap under kvällen då hon hade huset för sig själv, så jag drog på mig min vinterkappa stoppade lurarna i öronen och satte mig på cykeln. vi laga mat pratade om att vi inte kan något om politik och faktiskt inte bryr oss så himla mycket om det heller för den delen. 
kokade te och åt vanilj glass , sjöng stämmor och skrattade åt allt och ingenting. 
resten av kvällen spenderade vi framför kameran....
 
 
 
 
 
 
 

vecka 3

 
tisdag och jag agerade svart och svår sexton år i min svarta tunika från monki ( såklart ) 
växjö stad är faktiskt väldigt litet egentilgen , det var vad min och Edvins disskution gick ut på härom dagen på väg ner till norrtull.
 
 
En eftermiddag gick jag och Stina tills skåres för att prata strunt , äta sund och skratta vilket jag med tycker kan räknas som väldigt sunt. 
 
jag , Alice och Frida 
 
 
 

cool kids

Hur imponerar man på dig? om man visar sig vara lika tokig och konstig som jag. får man mig att skratta ofta kan man skratta sig lycklig ( dock är inte det någon svårighet ) ett stort plus i kanten om man lyssnar på samma musik som jag

 

Brukar du skratta för dig själv?  ja alldelles för ofta. 

 

Var bor du?  Växjö

 

Trivs du där? Nja , staden är då vacker ibland men nejnej vill till en stor stad med för mycket bilar , avgaser , cafe på alla gator och hörn, små fina barer och liv och rörelse dygnet runt. 

 

Äger du några converse? japp , två vit ett par svarta 

 

Nästa mål i ditt liv?  lyckas komma tillbaka på samma nivå i dansen som jag va innan.

 

Vem ringde du senast? Edvin

 

Hur känner du dig nu? förkyld , trött , glad och sjungsugen.

 

Vanligaste färg på dina kläder? svart , vit eller grå

 

Vad tycker du om dina fötter? ganska stora för att vara tjej , men som min gamla gympa lärare brukade säga till mig " vackra blommor har stora blad "

 

Vad saknar du? ärlighet , pasta pesto , mamma och länga sovmornar´

 

När brukar du oftast gå och lägga dig? runt elva på vardagar .. men tar ju ett tag att somna!

 

Är du blyg? både ja och nej = nja ! det beror på vem jag behöver träffa haha

 

Sysslar du med någon idrott? om dans är en idrott så ja.

 

Är du nöjd med ditt liv? jamen jo!

 

Vad är det värsta du vet? folk som ljuger en rakt upp i ansiktet.

 

Vad längtar du till? sommaren och bara ben! 

 

Vem ringer du när du är ledsen? Kajsa , som ALLTID lyssnar! <3

 

Du heter: nelly 

 

Smeknamn: nelson , nellan

 

Beroende av? skratt

 

Vad behöver du mest just nu? kramar 

 

Vad tror folk om dig? ingen aning men jag hoppas dem tänker posetiva tankar när dem tänker på mig!

 

Vad får du oftast komplimanger för? mina kläder 

 

När grät du senast?  härom dagen.

 

Har du piercing? 6 misshandlande hål i mina öron.

 

Vill du gifta dig?  när flygande tefat och robotar har tagit över världen , då är jag redo att gifta mig.

 

Vill du ha barn?  hatar att behöva tänka på sådant nu. Tyvärr tycker jag att det är lite av att förstöra sitt liv att skaffa barn innan 30 , men efter den siffran kan jag tänka mig det och i alla fall två för är nog super tråkigt att va ensam barn.

 

Är du bra på att laga mat?  om jag är !!

Vad åt du senast?  fisk

 

Vad är det bästa med sommaren? värmen , bada och bruna ben.

 

Vad gör du när du har tråkigt? sjunger 

 

Om du fick byta utséende med någon för en dag, vem skulle det då vara? Jennifer Aniston 

 

 
cool kids never die....

 

 

after rain

 
 
Efter regn kommer snö... Så har det i alla fall känts här. Förra veckan regnade det så gatorna va blötgrå och man gick under paraply för att slippa bli blöt och nu är staden glittrigt vit igen. 
Jag kämpar på mot den årliga vinter förkylnigen och dricker te , lyssnar på ben howard och undervisar mig själv i världens olika revolutioner under 1700 talet, lär mig själv genom så kallat plugg!!
Historia är inte min starka sida och jag tycker faktiskt det är ganska super tråkigt att behöva veta vad maktgalna människor gjorde för alldelles för många är sedan. Varför inte bara blicka framått ? 
Fortfarande kämpar jag med att vända tillbaka dagens 24 timmar till dess rätta platser , när jag äntilgen lyckas stänga ögonlocken för att drömma mig bort känns det bara som jag hunnit stänga ögonen innan väckarklockan ringer "dags att gå upp , annars kommer du försent " och många gånger susar tanken förbi att vända sig om peka fingret åt klockan och ligga kvar under det varma trygga täcket. 
Men upp och iväg ska man till ett ställe fullt med människor som har sina egna tankar och problem , säkert större än ens egna men det bryr man sig inte om för dina egna problem är alltid störst och hemskast. 
 
Nu ska jag slita huvudet från " alla tiders historia " och göra en koreografi till öppet hus på moveit tills på lördag. 
love / n 
 
 
 
 

choklad dröm

 
Idag har jag varit barnvakt åt två tokungar som provar för stora skor , kladdar med mjöl , sjunger allsång till miss le och slickar smetskålen med bara händerna. Tokigt avslut på denna dag och en ganska så mysig början på veckan.

lover to lover

 
Skuller kunna gråta floder av glädje för att det är så underbart skönt att dansa , dansa , dansa! 
Idag har jag sov morgon och går runt i favorit danslinnet och nya sportbh:n , försöker lära mig en fin fin kreografi som sedan ska filmas tillsammans med stina. Och snart bär det av mot skolan för ännu mer dans. plus min förta lektion på musikesteternas kör , det ska bli kul!!

svävande

 
Födelsedags firande för min kusin som fyllt tonåring och i present fick han svävande lyktor som vi provade att tända och skicka iväg ut i oendligheten. Kan verkligen tänka mig hur vackert och underbart det måste vara att se en hel himmel bli upplyst av så många fina lyktor. då vi bara tände två och det va ganska super magiskt. 

winter wind

 
 
började min helg med att dansa , eftersom jag nu får dansa igen. Och ja det va det bästa jag gjort på länge , ont har jag så klart men men man överlever allt som man inte dör av.
Så jag och Stina dansade oavbrutet i 3 timmar fast det kändes som en kvart.
Sedan drog vi oss till simhallen för att simma. Väldigt längesedan jag känt mig så fräsch.
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen åkte jag hem till Olle som jag inte sett på några veckor , vi käkade middag och tryckte i oss godis. 
Pratade om träning och att vi går på den bästa gymnasie skolan i stan. 
Sedan träffade vi kajsa, emma och clara . bakade pannkaks tårta , sjöng och dansade. 
fint ska det va.
 
 
jag och stina tyckte inte vi hade fått nog med träning igår så idag sågs vi tidigt imorse för att dansa ännu mer. Kommer aldrig tröttna på att stå framför dansspegeln. 
 
finns bara ett ord som kan beskriva min fina helg .. DELUX!!
 
 

genom instagram

 
 
 
 
1. ritade på mig själv vid midnatt. 
2.köpte ny mysig vintrig tjocktröja.
3. städade garderoben.
4. fint folk, fin kväll.
1. tisdags fika hemma i mitt kök.  2. bowling med bästa klassen.   3. julfirande.   4. drack te och väntade på solsken.
5. fikade med Axel.     6. köpte bästa biljetterna som jag någonsin hållt i min hand MUMFORD AND SONS!!
 
1. jag.
2. filosof Kajsa.

open eyes

 
 
för att klockan slagit ny dag fast det känns som samma , vägrar sova ska sjunga och dansa natten lång bara för att jag är flum och du är skum.

happy B-day

 
 
Igår fyllde Stina år så då hade vi planerat att hela gänget skulle överraska med att bowla och käka middag. 
Min håltimma spenderade jag med Alice och Frida och blåste upp 17 ballonger i olika färger. Som Stina sedan fick gå runt med hela dan och skämma ut sig lite. 
God mat , gott sällskap lite för mycket magkramp på grund av för mycket skratt. 

dance

 
inatt dansar vi till lykke li och sjunger för full hals , käkar pizza och skrattar åt allt! tack och hej! 

fint

 
fint ska det minsann va och ni är finast av allt!

3

 
 
 
Onsdag och det var verkligen en kanon bra lill lördag , har nog inte umgåts med bara Kajsa och Axel på evigheter. 
Det kändes som att gå i nian igen då varje helg innebar att de tre muskitörerna hängde tillsammans och lagade mat , snackade skit och glodde på film ihop trängda i en och samma säng. Skulle jag behöva nämna endast två av mina bästa vänner så skulle jag nämna dessa två. 
Så vi lyxade till det och fikade på PM&vänner , och lagade pesto pasta. Och jag tror aldrig vi lagat någon annan mat , man kanväl kalla det våran  egen lilla nationalrätt? 
 

hejdå 2012

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
ja det gjorde jag.
 

Har du några nyårslöften?
ett riktigt dåligt men har gjort ettt löft med min bror att vi inte får klippa oss på hela året utan måste spara ut det hahaah nu i efterhand låter det ju riktigt tokigt!

 

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nää!

 

Vilka länder besökte du?
mycket hemska men 2012 blev ett år utan resor..

 

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
10 december , 30 oktober och 16 juni , 2 juni

 

Vad var din största framgång 2012?
fått en massa nya erfarenheter , lärt mig uppskatta saker och ting ! och blivit lite mer egoistisk 

 

 
Största misstaget? 
har ibland varit sur i onödan och tänkt för mycket på sådant som inte går att göra något åt.. 

 
Bästa köpet? 

ny väska , och nike skor 

 

Vad spenderade du mest pengar på?

 


kläder, chailatte och mat.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jättemycket saker. exempelvis mumford and sons biljetter och min nya klass

 

Blev du kär i år? ja 

 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?

babel , come back , flytta på dig , naked girls , towers

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Svårt att säga. Jag har ju varit super glad under hösten men varit ledsen över mycket saker detta året. men i  stora drag mest glad.

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Släppt loss.

 

Favoritprogram på TV?
oj inget svar..

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Firade med massa kompisar och min bror så klart! 

Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
I början av året var jag lite velig och förvirrad men ganska mycket klänningar och kjolar, men kort och gott mest stora tjock tröjor ,svarta jeans och docs.

 

 

Den bästa nya personen du träffade? 
Massa fina människor i min klass , framför allt alla trejer som hänger i klassen som kommer bra överrens och sen killarna med såklart, " gänget " , sen är ju Erik himla rolig och go! usch va svårt....

för det går inte att välja en person!

 

RSS 2.0