bland grönt

 
började morgonen med en syren doftande frukost , och utanför fönstret va det en klarblå himmel och strålande sol. gjädjen som spreds i mig när jag kunde dra på mig klänning och gå barbent! sommarlycka!
 
 
 
 
 
skulle hem till min fina mamma för att fira morsdag med några dagarns försening. vi stod i köket och lyssnade på mumford and sons , ganska härligt när man kan dela samma mysiga musiksmak med sin mamma. 
vi slängde ihop en pasta sallad och cyklade ner till parken för en picknick i det solgröna gräset , pratade igen borttappad tid , njöt av solen och sprang genom buskarna med busmira! 
helt underbar kväll , och hur kär är jag inte i min nya klänning. vill inte ta av den! sommrig , bekväm och underbart fin. 
kan bara konstatera att vädret gör en lycklig och något som gör en ännu lyckligare är att imorgon kan jag ta helg!

listan

1. Hur gammal är du?

16 , men fyller 17 om 21 dagar.

 

 

 

2. Hur gammal känner du dig?
känner mig väl som sjutton , frågar någon svarar jag 17. brukar alltid bli så när det är knappt en månad kvar till att man fyller år. men ibland när jag går runt hemma och städar kan jag känna mig som en tant. 

 

3. Vad har du gjort i dag? ( detta skrev jag i tisdag ) 
vaknade upp bredvid kajsa och hade försovit mig , men vad gör det när man egentligen har en ledig dag. sedan gick jag hem i solskenet och bytte om till klänning. mötte upp Kajsa på stan och gick gå gatan upp och ner. tillslut mötte vi upp clara och då begav jag mig hem för att skriva det sista på min historia rapport om mahatma gandhi. avslutade dagen med ett jobb pass och sedan pappas goda köttfärsås.

 

 

 

4. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

vår måste jag nog säga , eller precis "försommar" då träden är knallgröna. et doftar blommor och himmlen är klarblå. inte för kallt för shorts men heller inte för varmt för mysiga tjocktröjor. och perfekt för att börja ha picknick i parken natten lång. det är då de bästa tiden på året.

 

5. Är du besatt av någonting?

ja , besatt av att dansa, titta på dans och drömma om en framtid med dans. även besatt av internet. och alla dess fördelar och nackdelar.

 

6. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
Jag är tvillling och även född i tvillingarnas tecken ( läskigt )

Jag bor bara hos min pappa till stor del. 

Min mamma dog när jag var 5. 

 

7. Hur vill du tillbringa din pension?

åh , helst inte på ett ålderdoms hem. vill bli gammal i mitt eget hus. berätta gamla minnen och ha barnbarn i knäet. tror jag , men helst av allt vill jag inte bli gammal. vill vara som peter pan och aldrig växa upp.

 

8. Har du någon gång brutit ett ben?

nej aldirg brytit ett ben . men opererats för bara några månader sen.

 

9. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

på en klippa övanför ett korallblått hav så djup att man knappt ser bottnen.

 

10. Vad är du på för humör just nu?


glad men på något litet konstigt vis samtidigt sorgsen.

 

11. Vilket är ditt favoritgodis?

all choklad och häxvrål.

 

12. Vilken är din favoritaffär?

älskar beyond retro som tråkigt nog inte finns i växjö , mat affären som slår alla andra måste ju av willys , indiska som inredningsbutik. 

 

 

13. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Jag är nog en blandning. kan älska att gå upp tidigt för att slänga ihop en god frukost samtidigt som sängen knappt aldrig lockar när det börjar dra sig mot småtimmarna.

14. Har du blivit sydd någon gång?

ja , först nu efter min operation. men tur nog aldrig innan.

 

15. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?

va ca sju är. gick i ettan i en ett till tre klass. gick i samma klass med charile den person jag tror jag kännt längst. kom ihåg att jag va super kär i honom och v bråkade hela tiden. så där har vi beviset på att kärlek börjar alltid med bråk.

 

 16. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

min lilasyster. som ritat en fin teckning till mig. alltid lika gulligt när hon räcker fram något och skiner med hela ansiktet och säger "den har jag gjort till dig" 

 

17. Är du blyg?

ja och nej. osäker ibland första gången jag träffar någon men ska mycket till för att jag sak bli blyg.

18. Vad heter du i andra namn?

therezia ( efter min farmor ) alesdotter ( som min mamma hittade på, pappa heter ales så dert blev alesdotter ) 

 

19. Vill du gifta dig?

nej , eller jo någon gång kommer väl min biologiska klocka att ringa. men i denna stund tycker jag att äktenskap och barn är en väldigt lång resa bort. ordet jag skulle beskriva det med just nu är "fy"

 

20. Har du, eller har haft, något smeknamn?
min morfar brukade alltid kalla mig för nellan. och blev det riktigt tokigt slank många gånger nina ut eftersom min mamma hette det. nel , nelson ( de flesta kallar min nelson ) , smelly( pappas påhitt )... listan kan göras lång.

 

 


klännings yra

 
rotat fram alla klänningar längst in under min säng. bland alla lådor med sommarkläder. 
morgon sysslan blev att byta ut tjocktröjor som hängt i garderoben på tok för många månader , till fina sommar klänningar. 
förra årets skolavslutningsklänning ligger fortfarande på en förstaplats. blev djup förälskad i denna pryl för ett år sedan ungefär , för hur fin är den inte!

mina fina

 
 
hittade dessa gammla gifs som jag och mina fina systrar gjort ...
 

som en fågel

 
fyndade denna sommarskönhet idag. finaste klänningen jag någonsin ägt. trots att regnet fallit mer från öppen himmel denna eftermiddag har jag gått runt imonhus, lyssnat på andrew belle i min sommarklänning och hoppats på att sommaren ska titta förbi.

måndagskväll

Kajsa och jag traskade till Axel för mysmåndag. på vägen stannade vi antal gånger och pallade blommor! körsbärs blomman är då himlans vacker. 
 
blev provsmak på te av alla dess slag. vi kom fram till att det bästa teet är nog ändå aprikoste. luktar himmelskt och smakar ännu bättre. 
det va ett tag sedan jag bara umgicks med dessa intressanta och underbara människor. vi pratade igen borttappad tid som runnit iväg , skrattade och bara mådde så bra som man gör när man är med personer som är genom underbara.

17 vårar

 
så blev det åter igen söndag och slutet på ännu en vecka. men framför mig väntade en långhelg så det skulle firas. begav mig mot akropolis där hela gänget väntade eftersom vi skulle ha överrasknings middag för emma som fyllt 17 vårar. 
 
 
 
adam och emma
födelsedagsbarnet i egen hög person.
alice , jag , felicia , adam , emma , felix , clara och sedan edvin, stina och frida som inte syns på bilden. dessa människor som är fyllda med så mycket skoj och kärlek. det är då konstigt hur man kan bli så glad av så tokiga varelser.

5 years time

 
 
 
 
 
 
 
1. brunchfrukost med stina och frida efter en skön sjungande kväll med övande inför konsert.
2. hundvaktat chili i helgen , kan ju undra hur så mycket gos får plats i något så litet.
3. vårkonsert med kören i skolan.
4. fin utsida ful insida.
5. umgicks med kajsa en helkväll med gitarren i högsta hugg blandat med skrattanfall och stämsång.
6. lunchade med stockholmsmorbrorn som tagit sig ner till växjöhålan för att ge mig en uppläxning om hur tråkig stad jag bor i.
 
denna vekcan har bara bestått av jobb i stort sett. gjort klart alla koreogfrafierna med mina härliga elever och jobbat mina första pass på mcdonalds som jag för övrigt fåttjobb på. började lördagens arbetspass med att bränna mig på fritösen och har ju en härligt fin brännblåsa på fingret ( redan jobbskadad ) 
 

follow rivers

 
 
 
plugg plugg plugg , som sista taget innan jag får ta sommarlov vill lärarna att man ska visa vad man går för. I en veckas tid har mina tankar och ord bestått av matematiska termer , grafer och olika sannolikheter. Imorgon ör det nationella på liv och död. Antingen klarar jag kursen och kan kyssa matteboken adjö. Eller så får jag F i kursen och så blir det att börja om från ruta noll. 
något jag kan glädja mig åt är att utanför mitt fönster doftar grannarnas päronträd av sommar och regnvatten, balkongen är fylld av vita blommblad.

golden thread

igår var ännu en dag av sommarvärme och molnig himmel. drog på mig mina springskor och mötte upp Stina i stan för att ha picknick vid sjön.
hämtade skruttan från dagis. hon gick förbi ett hav av vitsippor och kände ett sort behov av att plocka en så stor bukett som hon bara kunde. efter ett tag i blomhavet tröttnade hon och vi traskade hemmåt med händerna fulla av vita blommor i en bädd av gröna blad.

dumplings

 
i torsdags luktade gatorna sommarregn och solen tittade fram då och då. 
kajsa , clara och jag spenderade kvällen till att göra dumplings och prata igen allt man inte hunnit prata om, spela giratt och sjunga stämsång. såg på skräckfilm och sätt ute på taket med filtar och ljus.
 
 

rosa i blom

från solsken till spöregn gick vädret när jag och hannes bestämde oss för att gå en promenad och hamnade vid museet under gammeldagsrosa blommande körsbärs träd som doftade sommar och när regnet började fall föll även rosa blad hand i hand med regnet. har flera gånger om försökt hinna gå under ett tak av rosablommor men de blommar ju bara några dagar så har altid missat det men idag hann jag. och det är verkligen en magisk upplevelse.

sommarkväll

 
cyklade hem till emma i vårjacka och vårvind i håret. vi lagade mat , skrattade , firade att vi slipper två dagar i skolan och istället kan göra vad vi vil. sedan spelade vvi sällskaps spel och alla slog på vinnarskallen och gapskratten.
 
 
 
när klockan började närma sig midnatt tog vi alla varasin filt och placerade oss utomhus framför engångs grillen med varsin grillpinne och marshmallows i högsta hugg. när man kan sitta ute mitt i natten med fötterna utanför filten utan att känna kyla då är det sommarkväll. och där satt vi tills vi blev trötta mätta och elden blommade ut. 

vackert

 
det är så vackert när träden börja knoppas av limegröna färger och hela stan blir glad och fylld med färger. när man drar upp rullgardinen på morgonen och möts av ett täcke av gröna färger , blå himmel och en morgon sol. då vet man att äntligen är sommaren påväg.
dagens blir bara bättre med att titta på dansföreställning, samtidigt som det gör ont eftersom jag saknar dansen så det värker i varenda muskel i min kropp.
när jag en onsdag kan ta fredag och cykla hem och känna att ikväll kan jag göra precis vad jag vill , för jag har långhelg. det blir inte bättre! 
träffade sedan Vicki , Axel och Johanna på stan för att fika och prata igen sånt vi glömt att berätta för varandra då det va år och dar sedan vi umgicks sist. bra eftermiddag och skulle leda till en lika bra kväll.
 

så gick tiden

och vi gick genom natten samtidigt som allt under min hud sprang ett maraton som i en blandning mellan lycka, sorg och en smula förrvirat.
lät skorna slitas ut av kullerstenen på stans gator medan du tog min hand och jag släppte din, sen tog jag den igen och du höll den hårt. satte mig på räcket till ett stacket och bad dig komma närmre men du gick iväg , min kropp i motvilja men mina tankar i lust följde efter dig som i en midsommar dans.
jag va yr och fascinerades av stjärnorna på den svarta natt himmlen.
vi gick förbi mörka skyltfönster som man kunde spegla sig i. jag såg mig själv i fokus av gatlampan men i mörkret bakom stod du , du steg sedan in i samma ljus som jag stod i. du va vacker och jag inte ens i närheten av samma skönhet. 
jag trycktes upp mot en gulrostig sten vägg mitt i natten , blev pirrig i hela kroppen och sen en kyss. inga tankar inga ord bara en kyss.  
vi trasakde vidare i tystnad , omedvetna om vad som hänt och vad som egentligen ville bli sagt. 
vad ville bli sagt?

timshel

 
 
 
 
 
 
sommaren närmar sig och jag har aldirg längtat så här mycket efter att nätterna ska bli ljusa och dagarna fyllas med ett tak av klarblå himmel. 
jag har så himla mycket att se fram emot , stockholm , sloveninen , emmaboda och mallorca. inte nog med att jag ska slösa pengar hejvilt så har jag även fått jobb på Mcdonalds. så som tur är så blir inte kappsäcken helt tom.
 
 
ett år bara springer förbi, för ett år sedan gick jag i nian , tillbringade större delen av dagarna i musiksalen med gitarren i högsta hugg. under sommaren jobbade jag så tårarna sprutade och hann knappt träffa mina vänner...
 denna sommaren ska vara precis tvärtom , hela juli ska jag bara resa runt och gotta mig i allt som kommer i min väg.
 

vårrus

 
vårrus , eller ska man kalla det för sommarrus. allt blir så mycket enklare när solen skiner in genom fönstret och man mötas av frisk varm luft när man är på väg till skolan. det är ett bra sätt att ladda batterierna på har jag lyckats lista ut under dagen. 
dert väntar ett matte nationella prov som kommer av göra hur väl jag klarat kursen , ångsten växer och växer över detta prov och ibland vill jag bara gå under. men är det sol ute och man kan sitta i bh och shorts med matt corby i öronen, frukt på bordet och en mattebok i ansiktet, så är det ändå lite enklare att plugga.

heroes

1. obeskrivlig kärlek till denna människan 2. valborgs frukost i solen med Stina 3.lever i min bomberjacka.
4.lever även i mina favvojeans 5.tvättstuge häng 6. balkong mys med stina i solskenet.
 
 
veckan som gått har sprungit iväg på något otroligt läskigt vis. plus att vi fick en vecka bestående av två helger. 
valborgs helg och myshelg. den känslan när man för stunden inte känner sig i sin bästa form och önskar man befann sig på en annan helt underbar plats, den känslan går att bota om man umgås med vänner. 
så helgen blev full av festligheter och underbara vänner. 
nu ska jag njuta av att jag har en pluggfri måndag!

RSS 2.0