en pannkaksonsdag

 
 
 
 
 
 
efter att ha haft dansklass på onsdagskvällen , eftermiddagen..det kan kallas vad det vill. en tid på dygnet.
bestämde jag och mira oss för att laga pannkakor , så vi drog fram alla ingredienser och satte på musik. 
när vi kladdat klart , med grädde sylt och äta med händerna gick vi upp till slorosfältet. 
två gånger på en vecka..men det är ju så fint där.
så mira sprang runt och peta på alla blommor hon sprang förbi fascinerad över hur stora och höga de va. 
sen gick solen i moln och vi traskade hem. 
 
 

för det är fint

 
så kom en tisdag som inte blev som den skulle. 
min sista lektion va inställd så jag mötte upp daniel och vi traskade ner mot stan för att köpa glass. påvägen hem bestämde vi oss för att gå och sätta oss i solrosfältet och smaska i oss glassen. 
så himla magiskt vacker är det där nu när alla rosorna står i blom och är högre än en själv. kände mig som en insekt som gick runt bland grässtrån. 
så vi åt upp glassen , pratade om hur lång tid det skulle ta att räkna alla solrosorna och sedan gick vi runt bland gångarna och bara lät allt va otroligt vackert. 

little notes

 
i lördags kom jag innanför vår port och möts av clara , axel och emma sittandes i min trappuppgång. 
det stod på schemat att baka pizza. 
efter attt ha smällt i oss två ofantligt goda pizzor satte vi oss på cyklarna och trampade hem till axel. där vi bryggde kaffe , värmde bullar , åt vindruvor och melon. 
satte oss på hans fina övervåning som är helt super mysigt retro. 
vi tände nog minst femtio ljus och när vi tyckte vi hade pratat klart om allt man bara måste prata om med sina vänner satte vi på 500 days of summer. 
 
 
idag mötte jag upp Stina vid stortorget, precis mitt på dagen. vi hade sedan i början av veckan bestämt att vi skulle söndagsbruncha. 
och bästa brunchstället i stan måste vara delux. helt underbart god mat , med hembakatbröd , hemma gjord musli , massvis med frukt o grönsaker , hur mycket kaffe och juice man vill. ( och jag som älskar apelsinjuice ) men bäst av allt måste va våfflorna med blåbärssylt å grädde!
eller nej jag ändrar mig det bästa med idag va att det va en sommardag. vi satt ute i solen under vindruvsrankor på deluxterass som är så underbart fin så jag skulle vilja bo på den! 
där satt vi. pratade igen det vi missat att säga till varandra under veckan. prata rasism till vårat samhällskunskaps arbete. pratade om nervositet inför audition på tisdag. diskuterade bra musik och åt vindruvor som hängde övanför mitt huvud. 
 
 
jag har helt enklet haft den bästa helgen på länge. 
har nog laddat upp batterierna för en ny vecka på bästa vis. 
umgåtts med några av mina bästa vänner , ätit middag hos min mamma , delat säng med min aldelles egna bästa daniel. och dansat. 
nu mår man som bäst. 
 
 

kreativt

 
i fredags var det släktträff hemma hos min faster. min fina farmor och farfar har kommit till sverige och ska stanna här i en vecka. 
känns så underbart att träffa dem igen. 
farfar ville att alla hans åtta barnbarn skulle göra sitt handavtryck på handgjort tavelduk. tavlorna ska han hänga upp på sin övervåning. så där satt vi hela ligan ute i min fasters garage som hon använder som atelje. 
hannes och jag tyckte inte att dert räckte med ett handavtryck så vi målade oss varsin tavla sprängfylld med färger som vi gav till farmor och farfar. 
 
 
men helgen va inte helt fylld av gläjde. 
meningen va att jag skulle åkt på stuideresa till tyskland med 14 andra elever. men jag blev tvungen att stanna hemma frö att jobba.så inget tyskland för mig inte. men förhoppnigsvis kommer hon som jag skulle ha bott hos upp till mig i april ändå. 
 
 

RSS 2.0