olle

 
 
 
 
 
 
 
 
 
idag fyller en av mina bästa vänner år , 17 närmare bestämt! du är allt helt underbart bra , lite av min tredje tvilling ( eller ja då blir det ju trilling ...) men bra att ha är du!!! GRATTIS! <3

take a walk

clara ville ses innan jag åker iväg , så vi bakade pizza och åt allt möjligt gott som bara gör att det är lite roligare att sitta och prata bort timmarna.
 
 
packat klart alla kläder ner i resväskan , för tidigt imorgon tar vi bilen ner till sloveninen , till maribor för att hälsa på farmor och farfar. jag hade hoppats på att få packa ner vårigt klänningar , tunna jackor , tygskor och solglas ögon. vilket jag egentilgen skulle fått göra, men ett snö kaos tyckte att påsklovet var en perfekt tid för att hälsa på! så det blev vinterkängor och tjocktröjor som hamnade i min mossgröna resväska. 

tonight

legat hemma i sängen med feber och tryckt i mig godis       pappa köpte vårens finaste blomma 
 
har man all tid i världen borde den spenderas på frukost      kollade sommarkläder och taggar emmaboda
 
....                                                                                    fredagkväll och jag blev kvinnan i köket
 
så himla vårigt                                                           
     kollade i rymden finns inga känslor. 
      bästa svenska filmen om du frågar mig.
och hur snygg är inte bill?! 
( bara för att kan är en skarsgård )
 
fikade på delux med Axel och Kajsa                                   efter en lång lördag passade sol perfekt en söndag.

dancing shoes

 
såhär blev resultatet från moveits fotografering i början av året, det va dem två veckorna jag kunde dansa sen va det bara tillbaka på avbytar bänken igen. just nu skulle jag kunna bryta ihop i just denna sekund. knäet värker och är bara ivägen , försökte mig på att dansa i skolan idag men kroppen sa stop och återigen satt jag på avbytar bänken. men med denna bild blir det ett hopp om att snart vara tillbaka på banan!

sunnysöndag

 
ångest i hela magen. för på onsdag då är det prov , i naturkunskap. och jag , får inte in all fakta i huvudet och undrar " hur ska det här gå ? " 
som hjälp fick jag Stina som kom hem till mig på söndags kvällen och vi bestämde oss för att göra scones med underbara tillbehör och vi drgo fram naturkunskaps böckerna och förhörde varandra på ord som: ekologi , ekosystem , försurning och övergödning. visst låter det som det ulimata sättet att spendera sin söndagkväll på! 
bortsett från plugget så var det faktiskt ett grymt avslut på veckan.
 
 
 
 
 
 

drop it

 
hamnade hemma hos mig idag efter skolan. drack upp en kanna iste och åt mormors vaniljbullar , medans solen lyste från en klar blå himmel in i köket och värmde upp ens likbleka hud och man kan väl låtsas att man blev brunare.
favoriter! 
som traskade med mig ner till stan , adam tog bussen hem och vi traskade vidare till söder för att käka middag hemma hos mamma som bjöd på nachos tallrik och fullt av prat om skola , killar , tjejer , mående , musikaler och allt annat som måste prata om när man inte sett varandra på ett tag. 

istid

 
tog en paus i allt pluggande och hittade på ett eget litet recept på iste. 
Clara och jag insåg häromdagen att det borde vara super lätt att göra själv, och att det är både vårigt och gott. 
 
så här gjorde jag.
 
bra att ha : 
* 2-4 påsar te , jag valde peach te med mango , men man kan ju ta sitt favorit te om man vill. 
* 1 - 1,5 dl socker 
* apelsin ( funkar lika bra med lime eller citron , eller varför inte alla tre! ) 
* 1 liter vatten 
* is 
 
börja med att koka upp vattnet och lägg i tepåsarna från början , låt dem ligga och dra i cirka fem minuter , och när du tar ut dem. pressa inte ut den sista smaken som man gärna gör. utan bara ta ut dem för annars kan det få en besk smak.
häll över teet i en kanna och häll i sockret , lägg i apelsinerna och pressa ut apelsin saft . in i kylen ca 30 min , vill man att det ska gå fort kan man sätta den i frysen 10 min och i kylen 5. 
lägg sedan i några klyftor till. 
ta fram ett stort glas och fyll det med is och häll i teet! 
 
trodde faktiskt inte det skulle bli så gott , man kan ju tro att det ska smaka som när ens vanliga te blir kallt. 
men nu har jag en ny favorit som kommer göras ofta! 
 
tillbaka till naturkunskaps böckerna och anteckningar om " hållbar utveckling " . naturkunskap är ett ämne jag konstigt nog alltid tyckt om , och faktiskt alltid varit bra på. men just hållbar utveckling är ganska jobbigt faktiskt.väldigt intressant och coolt hur vi kan påverka något så stort och faktiskt nästan förstöra det. men hatar att sitta och plugga timmar efter timmar och inget fastnar , då kan vi prata om att slösa bort tid. 
varför ska man plugga hemma om man inte får sova i skolan ?

blueberryday

på över en vecka har jag inte kunnat äta som jag brukar , medicinen har gjort så jag inte haft lust . men i morse vaknade jag med kurrande mage och fullt av färsk frukt hemma. för omväxlings skulle gjorde jag mig en riktigt höjdar frukost , läste tidningen ( vilket aldrig händer ) stog inget intressant mer än att kungen varit i stan. 
 
 
på håltimman var det dunder fint väder och vi fick lite ångest över vad vi skulle hitta på , för vi insåg att vi var tvugna att ta vara på solen. så vi traskade , eller ja haltade , hem till mig. frida stog för skön sång och jag för pajbakning , med blåbär så klart för att förtsätta med trenden jag infört idag. bläbär!!!! 
letade fram filtar och möblerade om balkongen för att kunna blunda mot solen , prata om skolans alla plågande uppgifter och äta minipajer! 

solsken

vandrat runt i blenda passagen i solsken med två favoriter ,is kaffe , solglas ögon och smält snö. med vårkänsla kan man inte få. 
invigit våren med håliga jeans , gröna tunna vår jacka ( eller ja , en av alla mina vår jackor som snart ska bli fler ) 
och kvällen bjöd på plugg i massor och för att orka sitta och filosofera om annat medans ögonen läser matte tal , tyska  glosor , historia frågor , och tankar om hållbar utveckling tyckte pappa att en fräsch sallad va ett bra altervativ till kvällsmat , och ja det tycker jag nog med det va! 
har äntligen gjort mig av med mina kryckor , men skulle ni av någon andledning se någon med blond brunt hår halta förbi kan de troligtvis vara jag. 
kroppen är då ett konstigt påhitt , på bara två veckor ( knappt ens det ) som jag hoppar runt på silvergrå kryckor och fullt med plika bandage på benen har massvis med muskler slappnat av och försvunnit , benet är ungefär hälften så tjockt som mitt vänster ben . så när jag kan gå som vanligt igen är det rehab som gäller!

toppenperson

 
veckan kunde inte ha börjat bättre , vaknade upp till blå vår himmel med skinande sol och kyla. 
kvällen bestod av Frida och massvis med mat. 
tycker om denna person så himla mycket , du gör mig väldigt glad!

vecka 9

helgen började och slutade lika fort och man önskade att helgen skulle bli de dagar då man ska hinna leva tonåring , vila ut och lära sig gå. 
fredagen gick åt till födelsedags kalas för kusin vitaminen felix som fyllde 22 år , den enkla perfekta presenten blev present kort på ikea . 
lördagen kom alldeles för fort och jag hamnade hemma hos kajsa i tv soffan med en popcorn skål och melodifestivalen framför mig. 
söndagen knackade på dörren och jag insåg att imon är det måndag och det är nya tag. så jag träffade vicki runt lunch tid och vi tillbringade resten av dagen tillsammans. 
 
nu sitter jag i sängen och har tryckt i mig alvedon va nu det ska vara bra för , har svenska boken i högsta hugg som jag motvilligt läser men lite hopp på mänskligeheten finns då jag har på mig min nya fina våriga pyjamas som kommer bli nya favoriten. 
 
 
måndagen ska nu tas med en nypa salt och ett friskt humor för solen laddar upp ens energi!

RSS 2.0