om sommaren


vill kunna sitta vid vid öppna fönster och äta en välarbetad frukost i flera timmar utan och stressa....
..plocka sommar blommor på förvuxna ängar fyllda av färger och dofter..
..dagdrömma om allt..springa runt i bara ben så som på stranden som stan..
ha långa picnickar in på natten under en klar stjärnhimmel med underbara vänner och rätt mat och dryck..
..fota allt som kommer i min väg och sedan lägga upp här på bloggen..
..åka på semester och bara va..
..vill hitta kärleken, sena nätter men armar om varann och mysiga morgonar, springa runt och jaga varann på en strand och äta glass..
..sist men inte minst vill jag åka på cykel turer dit jag aldrig varit och trampa till mjölksyran tar till!!

smör,mjöl,vatten

mat ska stå på bordet så har spenderat kvällen med att göra en köttfärs paj från grund och botten , efter kladd och mjölande blev den klar och smakade otroligt gott. enkelt recept som finns på ica.se :)
/N

white light


onsdag

hello! de senaste timmarna har jag spenderat på staden , bara strosat runt och filosoferat kollat på vilka kläder som ska köpas in när lönen kommit och bara haft eb stund för mig själv att rensa tankarna. i helgen väntar massor av jobb vilket ska bli lite kul fast trist på samma gång.haha kajsa glömde sin kamera här så passade på att fota lite, ute går det ju inte att va och fota i det gråa trista vädret som har dragit in över småland och resten av sverige. om några dagar står 1 juni på kalendern och man springer runt i jacka, inte okej vill kunna ha solbruna ben i slitna shorts!!
/n

docs

dessa vackra pjux pryder snart mina fötter, har längtat så på denna dag och äntligen!! vad passa inte bättre till sommaren än ett par docs?!

old city never sleep

pubrundan va det minsann på stan, fullt av färger, skrick och människor! kommer nog bli kul när man väl själv får skämma ut sig lite , omedvetet. trots vädret blev dagen härlig!! och hur avslutar man en dag med kompishäng om inte med en promenad och gott skratt? vandra omkring lite mellan gammla hus och skämta om ovesentliga saker, nu minsann ska jag återgå till pluggandet med en kopp chailatte i handen!
love/n

biltur

min lilla fina mormor kom förbi och plockade upp mig när jag inte visste vad jag skulle hitta på i det trista,tråkiga vädret. det slutade med att vi hamnade utanför stan i en skog för att plocka liljekonvaljer. den vackraste blomma jag vet, och luktar helt otroligt en blandning av vanilj,fräsch toalett och blomm doft. och dem passar ju inte bara bra in i skogen som ett vitt täcke utan i mitt kritvita rum, är dem som gjorda för att stå i.
skulle kunna babbla på i all evighet om dessa haha men nu ska jag gå och handla med kajsa för att sedan slänga ihop något gott till våra magar!
/N

topp

vaknade till regndroppar mot rutorna och kalla fötter. från shorts till lång byxor och vinter jacka. så har det känts idag. kalt som bara den och regn mot alla stadens rutor. för att lätta upp denna dystra morgon blev det nybakta scones och apelsin i massor till frukost. det är något med smält smör, ost och sylt som bara gör en frukost till något alldeles extra och sen är man glad hela dagen ut..nästan ialla fall.
/N

picknik

en helt perfekt dag ser faktiskt ut så här. kajsa fyller ju år på mådag och vi ska iväg på en resa tillsammans som presenter till varann men något måste man ge ändå! så idag drog jag med henne till stan och lurade i henne att vi skulle göra något kul och fick henne att tro att vi skulle gå runt sjön, men så blev det inte istället hamnade vi på en picknikfilt under en ek med massa härliga människor , perfekt!
/n

flowers in the sky

mätt kan man ju säga att jag är efter denna dag, massor med god saker har jag stoppat på mig men det är det lilla extra här i livet. behöver man säga så mycket mer bilderna förklarar ju det mesta :)

home sweet home

igår blev det en liten mysig fest som avslitning på terminen, satt och häkade framför en dator allihopa och kollade på euorvision, och wohoo globen om ett år då! det här härliga gänget va vi igår och vad jag tycker om er allihop puss på er!! (bilderna är från fina cornelis blogg) snart blir det att åka hem till mamsen för att firar henne lite och senare ikväll blir det middags mys hos mormor
/n
/n

frukost,fika,stan

såhär har väl min dag sett ut hitills. gjorde världens brakfrukost med scones,banan/hallon smoothie och massvis med frukt. älskar när man hinner göra sig en riktigt undebar frulle medans man tittar på bilarna som kör förbi i morgonsolen.
efter min goda frukost drog jag och hannes ner t stan för att greja med morsdag present , till slut blev det blommor och massa annat härligt!  träffade även på jossi och axel så det blev att vi hann med en lite fika också som pricken över i:et!! så nu sitter vi på balkongen och pluggar och jag lyckades ännu en gång veva ihop en ischailatte, ikväll blir det grill igen och senare underkvällen bär det av till moveit för avlutningsfest för oss lärare, kan man få en bättre lördag?
/n

grill

igår blev det grill kväll med gdomat och härligt häng!! satt ute på balkongen hela kvällen och hade det mysigt såg ut över alla taken i växjö stad oerhort fint!!

majhimmel

hej solstrålar!! häromdagen drog jag och kajsa oss till en brygga vid växjö sjön för att plugga vilket vi till tor förvåning faktiskt gjorde!! med picnicken packad gick tiden fort och bara rann iväg, så att sitta med fötterna nere i vattnet och plugga till skvalpande vågor fick en att bli på bra humör!! och på tal om bra humör så har jag fått frågan om att vara cheerleader på östers matchen så har träffat ett as skönt tjej gäng som är lika dans glada som jag !! nu blir det plugg sedan dra och grilla hos några vänner
love/n

gubbar i massor

idag har jag jobbat, det som står på schemat nu  för tiden. men innan jag satt och sålde jordgubbar tog jag mig en sväng förbi sjön och la mig i gräset , första gången på detta året som jag solat och gud va skönt det va! sedan cyklade jag vidare till teleborg med min ischailatte,alovera drycken och en muffins . när man inte får nalla jordgubbar måste man ju ha något annat att mumsa på haha !!
love/n

slutar när jag vill

orientering har jag ängnat min dag åt. i början gick det bra och fick ett par kontroller men påvägen tillbaka gick vi helt fel och tog en och en halvtimma extra på oss att komma i mål! men de vackra platser vi fick se missade dem andra och vilken träning vi fått för den delen!!
sol,sol,sol är så lycklig över detta. blå himmel med ett stor gul värmande fläck :D gick en liten promenad till moveit för att hämta min laddare, coh där möts man alltid av glada ansikten på härliga människor. har nu även skrivit större delen av min uppstats är så skönt att den är klar (nästan)
/n

sommar doft

min lycka är på topp!! har tjatat om körsbärsträd och deras vackra blommor som bara håller två dagar, och varje gång jag sett ett har jag glömt att fota och när jag är där igen ligger bladen som ett rosa täcke på marken. meen i lördags fick jag det minnsann på blid oh gud va vackert det är! och blommor i massor fick jag idag ev freja (min elev på moveit) för vi hade ju nämligen avslutning idag och där kom hon med en stor buket och sa det gulligaste någon sagt.."pappa sa att jag skulle ge dem t dig för att du lär mig dans" haha gud va underbara barn är. nästa gång man står och lär dem dans är går man på gymnasiet ,gahhhh! frejas blommar står nu och luktar underbart i mitt rum. passar ju perfekt när man sitter med balkong dörren på vid gavel och hör bliar susa förbi och massa fåglar kvittra, att kunna cykla i linne till skolan gjorde ju att man mådde så bra och vilken sommarkänsla nu får det minsann hålla i sig!!
/n

allt och inget

har spelat in "cupcakes" filmen till bliden för slutbetyget vi siktar starkt på mvg!!
har sovit gott med min bästa vän tintin,när jag sov hos mina kusiner i veckan. hög mysfaktor!!
partyfixad ;)
fest hos tb i lördags ,mysigaste jag gjort på länge faktiskt, och så härligt folk
har även klarat av en dansuppvisning!
ja vad ska man säga ..dålig uppdatering!! men det har sina skäl..bästa helgen någonsin. börajde med jobb och träning till max hela helgen!  unnade mig att köpa skolavslutningsklänningen (ingen blid men blir surprise!!) i lördags drog jag på fest hos tb (axel) som var rikigt kul med godmat och gott häng, gick hem rätt tidigt för idag va jag uppe vid sex för att förberede allt inför dansuppvisningen, vilket gick sjukt bra, så lyckat och min lever va så duktiga!!och fint folk va och kollade minsann!  för mig gick det också bra och lite synd att denna terminen är slut meeen det kommer ju en ny!! nu väntar min underbara säng och ska bli kul att se om man kan gå imon!!
love/n

axel







grattis min fina axel!! idag fyller han 16 år , och det firar vi på lördag!! då får du också en present vännen ;) här har du en liten samling i bilder av våra år tsm puss på dig
love/n


muppar

ja,såhär har väl mina skoldagar sett ut , umgåts med mina två muppar (fast just i denna blid är väl jag den som är mest mupp..) nåväl, dans dans dans är vad som står på mitt schema denna vecka, nu ska jag gå och klippa mig hos fina cornelia sedan bär det av hem till mamma min
/N

dansa pausa

haha! har spenderat min måndagskväll i en svettig danssal (men det är mitt andra hem) nu närmar sig uppvisningen och på söndag smäller det! så övning övning!! imorgon blir det ännu mer träning med hiphop och bollywood och sån dans älskare som jag är kunde jag ju inte säga nej när ingrid frågade om jag ville va med på bollywooden, men två gångers träning när det andra tränat dansen hela terminen blir det en härlig utmaning, återstår att se hur det går!! nu blir det käk i stora lass!!
/N

detaljer

påväg till skolan idag passerade jag detta fina äppelträd, det finns inget finare än blommande träd med stora upslagna blommor i konraster av vit och rosa! min dagliga dos av jordgubbar fick bli till frukost och mellanmål. nu när jag stänidigt är omringad av dessa bär kan jag inte hålla mig ifrån dem, men nyttigt är det också!!
/N

curls

provade en ny grej igår kväll med håret, har tröttnat på mitt kort hår och vill att det ska växa, men när man plattar och lockar blir det ju så himmla slitet, så snurrade upp håret i små bollar som jag fäste med hårspännen, sedan sov jag med det över natten och så blev det lite lockigt på morgonen!!

kärlek

kvällen är nog den finaste på länge med gul rosa himmel och kyliga vindar, sitter med balkong dörren öppen och låter gardinerna fladra, har läst en dag för treje gången, finns inget bättre, ska runda av med att se filmen vilket också skett innan haha, har även passat på att städa min stökiga garderob och nu hänger allt på plats igen!
kollade igenom mina blider och hittade en fin kärleksförklaring från kajsa som jag fick en natt då jag va lite deppig,haha underbar är du vännen min!! nu ska jag gå och locka håret sedan krypa ner i min säng för att börja morgondagen med körövning
/N

frukost

min morgon började mer än perfekt, men en helt underbar frukost i form av nybakta frallor,lemoncurd,gröt,jordgubbar och massvig med te. mätt och go cyklade jag till jobbet utmed sjön vilket va en bra start på dagen, vid sjön va ett hav av vitsippor vilket jag inte kunde undvika att fota!!
och så har jag spenderat ännu en dag imohus med jordgubbarna medans solen sken ute...men det är ändå ett ganska gott jobb jag har!!
/N

bubblor

på kvällen va jag hos min faster natalia och tog det lugnt, firade min lilla kusin som fyllde 10 år!! åt massa god slovensk mat och tryckte i mig tårtor, avslutade kvällen med ett välförtjänt bad till skön musik med gott och dricka och massa ljus, och skum så klart!! satt uppe hela natten och kollade på massa gammla bilder, klunkade te och tryckte i mig vindruvor, korten va på mig och hannes när vi va små ,  vi hittade massa kort som passa perfekt till studenten när det väl närmar sig!!!
/N

röda gubbar

hela lördagen spenderade jag genom att sitta på en stol framför ett bord fullt av jordgubbar, som luktade oerhört gott och såg minst lika goda ut..så innan jag gick hem  köpte jag mig ett paket, godaste jag åt under den dagen.
/N

fynd

fyndade denna skönhet idag. blev bara helt förälskad när jag såg den hänga i butiken och det fösta man tänker på är hur snygg dem kommer va till en bikini eller shorts och ett maffigt linne i sommar!! imorgon blir det att gå upp tidigt och säga farväl till alla sovmornar för denna sommaren.......men det ska bli rätt kul ändå att stå och sälja röda små bär och vara överdrivet trevlig, vet ännu inte hur jag ska fördriva min tid, så om någon har en ide släng hit en kommentar!
nu ska jag äta en välförtjänt pizza, dricka te och äta kakor..mmm!
love/n

ljus

igår lyckades jag fånga de få solstrålar som man kunde få på bild i motljus , faktiskt det finaste jag vet på en bild, när ljuset ligger i bakgrunden. och när solen väl tittar fram kan man ju sätta på sig lite mer "enkla" kläder.   så sov jag bredvid min sovkompis igår som blivit inneboende i min säng , men det är alltid lika mysigt. vädret blir man lite snurrig av men det hör ju till
/ N

två våfflor

idag har jag och kajsa haft spelning på ett våffelkafe (dock åt jag inga våfflor..hm) men det gick förvånasvärt bra faktikt! drygt en halv timme stod vi framför mickarna och sjöng, alla låtar gick hem vilket känns så skönt!! fick låna min favo gitarr som jag bara älskar och den är så fin oerhört bar ljud i den! nästa speling vi har inbokad är på någon gala för gymnaster, ska också bli kul !!
/ glad tjej

glada fötter

lyckades dra mig runt sjön idag med mina glada fötter i klämda i gympadojor, lovade mig själv att springa men slutade med att jag och kajsa gick. men det är alltid nåt! och när man går hinner man ju även fota fina platser. nu ska jag plugga till biologi förhöret på fredag, ändå ämnet som jag gillar att plugga till :)
/ nöjd tjej

scones

scones är bara det bästa som finns, helt klart den mest perfekta kvällsmaten och oerhört mysigt också. hittade ett nytt recept som var sjukt gott faktiskt: (enjoy)
7 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl socker
1 ägg
2 dl mjölk
125 g smör
blanda ihop alla torra ingredienser och nyp sedan ner smöret. rör ihop ägg och mjölk  och rör ner i de torra ingredienserna och dega till en deg!! gör fyra stora kakor och bred ut på en plåt. sätt ugnen på 225 och sätt in sconesen i tio minuer!!
och glöm inte tee till :)
/N

delux

mina senaste dagar har varit soliga och ljusa, har suttit på parkbänkar och i solstolar, medans solen fått värma mitt bleka jag!! häromdagen hamnade jag på cafe delux med fina vänner, älskar att sitta där med en kopp te i handen och bara låta tiden rinna iväg till allt skratt och prat om allt mellan himmel och jord. kvällen bjöd på skönt häng med härliga människor och god mat å dricka
/N

en ängel

"fly away butterfly,fly away.
let the wind take take your soul
let me cry a tear"

någon sa att du var för bra för jorden och nu är du för evigt saknad och inget är glömt, du finns överallt vid min sida. tiden går fort och flyger iväg precis som du gjort, jag älskar dig trots det som hänt  och om jag kunde skulle jag säga det tusen gånger om.


idag är det 10 år sedan du gick bort. älskar dig!!

aptit

har haft en mysigt solig dag! umgåts med min fina bror idag , käkat på aptit ,är att rekomendera väldigt mysig liten resturang med underbar mat till ett bra pris visste knappt att det fanns men gud va underbart, om någon nu går dit så ät creme brullen ( bra stavning) med flädersorbe och sommarbär hur gott om helst , mums!! pratat och haft det allmänt trevligt har vi också!!
haft kör övning i skolan idag till avslutningen, lite pirr då jag och kasja fick sjunga vår solo låt för alla :)
/ N

who started it

insperation!! älskar nya modet med stor oversize jaens jacka !! och stickade tröjor är helt underbart ju!! lyckades köpa ett par spets shorts innan dem tog slut , lycka!!

försommar

vädret är ju bara helt amazing!! och idag har jag genom lidit ett nationella till i skolan men snart är det över vilket känns väldigt skönt! skolavslutningnen närmar sig vilket känns sååå skönt. har svettas hit och dit men föredrar det före att frysa,fikat med min fina olle idag på condeo , alltid lika mysigt och inveg ute serviringen för min egen del !! när fikat satt på sin plats drog jag en runda runt sjön i värmen vilket va väldigt skönt. nu ska jag laga lite mat och plugga!
ha det bäst!! bjussar på en blid från i helgen :)

valborg

valborg firade jag med ett helskönt gäng. drack och åt gott , hade allmänt mysigt och sen sov vi gott! börjdede maj med att gå upp tidigt för att jobba. och sedan har dagen bara flygit iväg , hälsat på min faster och käkat god mat hos mormor och snart bär det av mot träning på moveit :) imorgon är det skola igen..inte så peppad....
/ N

RSS 2.0