i hallonbusken

 
efter en fartfylld festival vecka vilade jag ut hela måndagen och på kvällen skulle vi äta middag hos pappas flickvän lotta. sliten som jag va..
mira och jag beslag tog hallon buskarna som var fyllda med röda bär som bara blev som en bomb med sommarsmak när de träffade tungan. 
 
 
nu har jag packat ur alla illaluktande rökiga kläder och slängt ner i tvättkorgen för att byta ut innehållet i resväskan till utlands semester innehåll. 
idag bär det av mot mallorca i en vecka med familjen. 
och när denna veckan är förbi är nästan sommarlovet också förbi.
tiden går för fort.
 
 
 
 
 
 

emmaboda2013

 
 
 
 
 
 
 
jag hade väntat mig att last lynx skulle stå på scen och jag skulle sjunga med till en av mina favorit låtar. men bara någon timma innan de skulle spela ställde de in och ersattes av norlie och KKV istället. det va väldigt bra det med men en lite tår fällde jag över att last lynx ställde in.
 
 
kajsa och jag drog till med festivalrakning glatt inför kameran.
 
 
större delen av tiden befann vi oss inte i vårat camp. men ibland tyckte vi även att det passade att häng där. 
här har vi william zeke och joar.
 
ett av campen vi hängde hittade vi tre erikar som vi döpte till olika eriksnamn. på bilden har vi emma och danserik
 
 
kajsa och jag kom på att vi har typ inga bilder på bara hon och jag så det blev photoshoot....
 
borsta borsta tänder..
 
 
carro , lena , felicia 
 
 
en av de bästa kvällarna då vi va vi stora scenen och sjön och dansade på ängen natten lång. 
 
 
kajsa                                     angelina                              clara                        emma
 
älskar denna bilden. alla ser på någotvis väldigt nöjda ut. speciellt kajsa med sin pizza i handen.
 
 
på torsdagen spelade movits på skogen scenen. jag stod längst fram. de är inte direkt några jag själv brukar lyssna på men ändå kan jag nästan alla deras låtar. OCH jag , clara och angelina fick krama sångaren. 
 
 
sista kvällen åt jag och felicia vårrullar från kinamat vagen. efter en vecka med en matsäck som antagligen krymp va det som att äta en bit av paradiset.
 
 
isak i min jacka som han snodde en kväll för han frös.
 
 
 
ett  helt gäng av människor jag och kajsa hittade att hänga med första kvällen. denna bild beskriver nog min känsla under hela festivalen. tokglad.
 
 
DETTA är min absoluta favorit bild från festivalen. beskriver min oh kajsas konstiga vänskap! gillar denna vareles ganska super mycket. 
 
emmaboda och jag ses igen om ett år och då drar jag även med mig min bror. 
av allt jag hunnit med denna sommar måste detta varit något av de roligaste. 
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 

slovenien

DAG 1: 
 

 
vi satte oss på tåget klockan sex på onsdags morgonen med frukost i högsta hugg för att ta oss till danmark sedan vidare till belin där vi tog flyget till graz och bilade till slovenien därifrån
 
 
 
 
farmor och farfar hade varit och plockat körsbär som skulle göras till hemmagjord likör. när solen började gå ner bakom bergen tog han fram sitt dragspel och spelade slovenska folkvisor tills solen gått ner och himlen var svart.
 
 
DAG 2:
 
 
 
 
vi började vår första morgon med att gå en promenad i kobije för att jag skulle visa stina hur vackert det är i slovenien.
 
 
 
 
sedan låg vi i solstolarna hela dagen och skuttade runt på gräsmattan bland vindruvsplantor av glädje över att drömresan äntligen va här.
 
DAG 3: 
vi åkte till pappas farbror stani och hans familj för att gå runt på hans vingård och provsmaka vin och gå bland de tusentals vindruvs rankor , åt slovensk mat och spelade dragspel , gitarr och sjöng tills stjärnorna lyste klart på himmlen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
älskade farfar 
 
 
 
 
 
 
 
DAG 4:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
vi åkte till berget pohorje som ligger i maribor för att åka linbana upp till 1054 meters hög. där vi gick promenad , kramade hälsoträd och åt typisk slovensk mat.
och så åt jag den godaste glasssen som någonsin skapats. med marelice - aprikos smak helt enkelt, glass från himmelriket.
 
DAG 5: 
 
 
 
 
 
 
 
vi åkte till badstället cmurek för att kunna svalka oss då empraturen stigit till 35 grader och det knappt gick att va i solen. 
på kvällen grillade farfar och farmor tog med oss på en kvällspromenad för att visa stina ännu mer av slovenien.
 
 
DAG 6: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
vi åkte hem till ännu en av pappas alla farbröder. där vi gick runt i deras magiska trädgård och plockade aprikoser , körsbär , plommon och gurka. gosade med eras kattunge tommy och pratade igen de år man inte sett varandra. 
 
DAG 7: 
resan började närma sig sitt slut och med en klump i magen räknade vi ner den sista dagen som vi tillbringade i cmurek. ingen av oss ville gå och lägga sig på kvällen för vi visste att om vi vaknar va de imorgon och vi blev tvugna att åka hem. 
 
 
 
 
 
 
 
dagarna sprang förbi oss och våran sagoresa i ett paradis tog slut. men det va den bästa veckan någonsin och batterierna är nu laddade för både emmaboda festivalen och mallorca semestern.

 
 
 


känslan

 
denna finaste stina tog hem vinsten i svensktoppen idag. nu är hon vidare i final. så himla bra är hon!
 
daniel och jag körde kullebytta ner i vattnet, den pirriga känslan i magen.
sån himla himla fin kväll. ett perfekt sett att ha en pefekt kväll på innan man lämnar staden i en vecka.
 
 

en stad

 
 
 
växjö är en väldigt vacker stad när solen tittar fram och nu , nu känns det som att sommarlovet har börjat på riktigt. 
 
 

VS

 
 
 
 
 
finaste victoria har kommit hem från en tre veckors lång semester i USA. med sig hade hon den perfekta födelsedags presenten. victoria secret body spray och lotion. 
min favorit frukt är mango, tror jag har ett sorts mangoberoende.
och nu kan jag till och med dofta det. perfekt!!

bra att ha

dessa plagg följde med mig hem från stockholm...
 
 
min nya favorit tröja som jag fyndade på urbanoutfitters..festivaltröjan nr.1
 
 
har letat som en tok efter långklänningar men inte hittat npgon som varit just DET. men weekday blev min räddare och denna klänningen har då mer än bara DET. 
 
 
hej på dig underbara blus från...super konstigt men kan ej komma ihåg namnet på butiken.
 
 
 
en tröja som min moster hade köpt till mig i new york. blir definitivt den nya danströjan.
 
beyond retro 
 
 
från monki. fullkomligt älskar den här modellen på tröja. denna blev nu nummer två i min samling, om man nu kan kalla det samling. en aprikos färgad och en gråsvart färgad.
 
 
levis shorts från urban outfitters. 
 
 
 
alla mina fyra levis shorts. tråkigt nog har två tappat märket, men de sitter lika snyggt för de.
 
 

stora stockholm

 
 
jag packade ner en stor del av min garderob och begav mig mot stationen för att hoppa på tåget till stockholm
måndag: den dagen bara försvann med att hänga på balkongen och äta oss igenom dagen.
 
tisdag: tog spårvagnen ut till djurgården för att spendera hela dagen på grönan. äta sockervadd stora som hus , åka alla bergodalbanor och köa i alldeles för långa köer och sedan vara besviken över hur fort det gick för klockan att slå dags att åka hem.
 
 
 
onsdag: vaknade av att leia satte sig på min mage och klappade mig på kinden och sa att det var frukost. en perfekt väckning.
dagen till ära bestod mestadels av shopping och alldeles för många minuter spenderade jag på americana. sedan kurrade magen så vi käkade middag vid djurgårdsbron på en båts uteservering.
 
torsdag:
 lunchade på beijing8 som är den finaste resturang jag någonsin ätit på , även maten var magisk. ligger vid hornstull utanför den nya gallerian.
ännu mer shopping och middag på rich sedan blev det dumma mej 2. en film alla människor borde se.
på kvällen begav vi oss mot kulturhuset , för på taket skulle money brother ha konsert. det va fullt med folk med öl i handen , sol i massor och grym musik. himla bra kväll..
 
 
 
 
fredag: på fredagen åkte vi till rosdalsträdgård för att promenera genom parken och sedan käka lunch.
 
sedan blev det lördag och mitt tåg skulle rulla hem mot växjö den kvällen. dagen spenderades på klipporna med pizza och prat.
 
 
tillbaka till verkligheten och dra på sig mcdonalds kläderna igen. jobb jobb jobb sedan får jag om cirka en vecka bege mig till sagoland igen då jag och stina tar flyget till slovenien.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0