space

 
det är snart första december och det är fortfarande en kall höst ute , vart är snön?! stan är i alla fall täck av lysande stjärnor precis så som det ser ut varje jul i växjö. mysigt ? JA. 
 
idag plockade jag med mig systra mi till stan , hon secondhand shoppade och jag bjöd på gofika , verkligen kvalitetstid. 
vacker som få är hon! varför blir alltid äldsta barnen fulast? kan någon vänlig själ därute svara mig på den frågan..
 
detta vackra ting hänger nu snyggt och prydligt på sin rätta plats , i min garderob. kommer kännan mig lite utåt tänkande eftersom jag kommer kunna bärar rymden på mina axlar haha lite out side the box!

saffran/kardemumma

 
känns som det står skrivet en oskriven regel om att det alltid ska regna i växjö . med min inte alls regntäta jacka tog jag min skruttiga cykel och trampade mig genom smutsiga vattenpölar ändå hem till felix . och där va vi hela kill gänget och jag . stina skulle kikat förbi men så blev det inte. vi tuggade i oss allt det där som man ska äta när julen kommer ( även om den knappt är här , fast den borde ) och kan inte avsluta veckan på ett bättre sätt än att skratta av gråt oavbrutet i flera timmar !

tower

 
började en efterlängtad helg med den traditionella fredagsfika ( som tyvärr runnit ut i sanden ) men i fredags tog jag och felix igen den ! bra start..
 
 
lördag morgon och jag är uppe med tuppen och käkar frukost, lyssnar på andrew belle och klädde mig i klänning fast det va frost ute. jag tog med mig Mira hem till felix och julbakade med felix underbara lilla syster nike. när pepparkaks degen va formad till olika gubbar och gummor , stjärnor och gossar tog jag mig en kopp blåbärs te. 
 
 
fredags kvällen fortsatten med att ett helt underbrart gäng brudar hamnade hemma hos kajsa. lagade mat , och grät av skratt. detta va dem enda bliden jag lyckades ta under kvällen , tråkigt nog.
 
nu sitter jag nersjunken i skolböcker bland tyska pronomen och glosor , oförståliga ekvationer och underbara noveller .. finns det något bättre sätt att spendera sista söndagen i november på ? svar ja ... det är ju julskyltning fast ingen snö , men ikväll blir det gloss, peppakakor , och lussekatter hemma hos felix. har vi tur kommer det väl en snöflinga eller två. 

första hjälpen

 förbereder min bok redovisning och läser 30 sidor ur  "en dag " varje dag fram till den 10 december. men nu börjar jag bli lite trött på den så som omväxling växlar jag mellan luftslott och en dag .
 
 
 gick genom ett dimmigt växjö idag när jag var på väg till vådcentralen , ganska trist väder men vackert på bild.
 
och lyckan som rusade genom min kropp när jag kom hem och det ligger ett brev på min säng , och inuti det vita kuvertet låg min bljett till first aid kit konserten i februari , lycka!

stan & stacy

klippte sönder mina andrahands jeans till ett par shorts i hopp om att sommaren ska komma och knacka på min dörr , men jag väntar fortfarande. detta är nog de finaste jeans jag äger trist nog är de finast på insidan där märket står med röd occ vit text "stan&stacy"..
 
 
men snuvig näsa och huvudvärk springer jag mest omkring i min gräddgrå oversize tröja men bara bleka vinter ben.

tygpåsen

 
när jag skulle tömma min typ påse för att ta med mig sådant man behöver när man ska till läkaren hittade jag detta ( plus massa gamla pappers bitar men tyckte inte riktigt dem passade in ) älskar verkligen min kalender men snart dags att skaffa en ny för det finns knappt några blad kvar att klottra ner alla tankar och måsten på. 

kreativt

 
onsdag och jag är fortfarande hemma med bultande huvudverk och är frusen. men idag tröttnade jag på att ligga nerkrypen under mitt alfabetstäcke och ha ned rullad gardin. har spenderat förmiddagen med att läsa ut letter from inside och gjort klart min presentation om the beatles som jag ska ha på engelskan imon  öbska mig lycka till!
idag drog jag fram alla mina monki tidningar , sax , penna ,linjal, vanilj te för att det doftar så gott i hela rummet , satte på minhöst spellista och började klippa ut bilder som jag alltid tyckt varit så underbart fina i katalogerna så nu sitter dem på min vägg och gör den lite roligare och lite mer kreativ. 

ledig tisdag

 
ledig och ledig kanske man inte borde kalla det , vaknade med sprängande huvudvärk så la mig i sängen igen. 
så idag är min status: sjuk

solenergi

 
när solen tittar fram i mår man genast mycket bättre har jag insett. ja och det va det jag ville få sagt 

skynda å fynda

 
mina nya höst kärlekar är en sommarblus från indiska men son jag bara älskar även om den är lite för kall för den tidiga vinter kylan, min marinblåa oversize kofta och min gosiga pojktjocktröja som är köpt i andra hand men väldigt mysig i kylan och mörktet. 

om en dag och brev

 
 
ligger och läser om kärlek , ilska , sorg och glädje av olika slag , på olika språk. ska slriva en uppsats om en engelska novell på 130 sidor och jag som har svårt för att läsa..
ska prata i femton minuter om min favorit bok som jag skulle kunna berätta om i timmar. men det är en väldigt mysig läxa att få krypa mer under täcket sätta på mys musik och tända ljus.
 
 
 
 

ramlar

 
veckans sista kväll och jag och Hannes hamnade på condeco för lite kvällsmat och bara va. 
veckorna går så himla fort och bara flyger iväg , känns som det va igår vi började men bara om några veckor har vi klarat av en sjättedel av vår utbildning , konstigt!
 
kvällen blev verkligen  kvalitetstid , går inte beskriva bandet mellan mig och min bror ..eller jo kan komma på ett ord och det är magiskt

kreativt

 
tröttnade på att sitta med huvudet nersjunket i skolböckerna och tog fram penslar , vatten färger och vita papper för att vara lite kreativ . i brist på ritade jag av böcker i en bokhylla , satte penslarna i en gammal glas burk för att va ite retro för ja , det stod ju så på boken jag ritade av . som sagt i brist på fantasi.

bjärnum

 
efter att ha kramat om Julia och berömt henne för hennes grymma talang åkte vi hem till Julias fina lägenhet som hon delar med två andra.
ska jag bo i bjärnum efter gymnasiet vill jag bo precis så , perfetk storlek coh super mysig !!
vi tände ljus och släckte alla lampor och drack te och gjorde kvälls fika och pratade om dans och musik , kärlek och allt man ska prata om när man inte sett varandra på ett tag. 
när klockan slog lite för mycket kramade vi Julia och hennes rumskompisar hejdå och rullade bilen hem. 

under ytan

 
ikväll hamnade jag i skåne i en liten by , håla ja kalla det vad du vill . där julia går på musical skola . skulle se deras uppsättning kallad under ytan , som handlar om hur vi människor egentilgen är , hur vi tänker och tycker om varann och hur vi just precis ser ut och beter oss under ytan. riktigt grymt, 
kan ju säga att jag vet vad jag vill ta vägen efter gymnasiet!

tordag

 
i torsdags kom kajsa förbi och höll mgi sällskap i höstmrökret, vi cyklade genom kylan för att handla så vi kunde laga mat. sedan spenderade vi större delan av kvällen till att sitta framför "torka aldrig tårar utan handskar " världens mest finaste serie någonsin! ja det va min väldigt mysiga torsdag.
 
 

i love it

 
jag: 
fotar allt som kommer i min väg
tänker för mycket 
älskar sommaren och hösten 
älskar frukostar 
tycker om att välja ensamhet men föredrar sällskap
håkan musik kan man aldirg tröttna på 
att resa är det bästa som finns.
älskar te av alla slag 
 

bohemisk

 
lördag morgon och som vanligt är det gråmulet och regnfuktigt ute , bland bruna löv och kala träd. trist och tråkigt ute men mysigt inne, så började min morgon med att dricka söder te då jag befinner mig just på söder i ett rött gammalt tegelhus. på första våningen perfekt för att se ut på alla bilar och människor som kör och går förbi.
tände ljus och slog upp sida 33 i boken " en dag" som jag läser om för 5 gången. 
"hon är bohemisk men pefekt " 
den finaste meningen i hela boken. 
så nu ska jag sitta med näsan nersjunken i boken under en filt i soffan med tända sterainljus som snart brinner ut och jag kan inte tända dem igen för jag har använt upp min sista tändsticka , I-lands problem.
 

afteroon tea

 
firar att vi genomlidit historia provet , klarat av en hel dag till halv fem och sörjer att det är mörkt när vi går till skolan den gråmulna morgonen och går ut från skolans dörrar och möts av gatlyktors ljus och en mörkblå himmel. 
med det som firas firar vi med afternoon tea.

god morgon

 
inleder min tisdags morgon med frukost på sängen under varmt täcke bland blyerst klottrade papper om antikens rom och medeltiden lång bak i tiden. en ryckande kopp te och solen som kikar in med regndroppar hängandes i luften , nu väntar man bara på snön, kanske inte med förväntan och längtan men kylan som biter en i näsan säger ju sitt. 
idag ska jag kämpa mig igenom historia provet , håller tummarna , pekfinger , långfinger , ringfinger och lillfinger ......hoppas hoppas hoppas det går vägen !!

en dag för far

 
igår var det ju en dag för alla pappor , och det firades med disco bowling med dunkande hög musik, promenad genom stan , indisk mat och glada miner och lyckliga känslor. 
 
 
slutade kvällen med att att sitta på golvet inne i lilla danssalen på moveit i hopp om att jag snart ska få vara tillbaka på banan igen.
 
 

some nights

 Gårdagens kväll började med att jag och Stina åkte och handlade mat till kvällen. vi skulle nämligen ha en överrasknings middag för Felicia som fyllt 17 höstar.
 
 
kvällen fortsatte med att vi tränges i köket bland skratt och höga ljud från kastrulller och skålar som kastatdes hit och dit. 
fina clara , frida och stina 
födelsedagsbarnet i egen hög person
kvällen kan sammanfattas med ett ord , delux!

höstregn

 
 
 
växjös gator är plast blöta och täckta av regn. även fast solen smygit sig fram lite då och sällan så har marken vägrat att bli torr , så jag har vandrat runt i mina nya skor , eller trippat rättare sagt i hopp om att de inte ska bli alldeles för blöta i höstregnet. och imorse när jag satte min fot utanför dörren var det alldeles dimmigt och man såg knappt framför sig , molnen hade sjunkit ner och det kändes som i en film då jorden håller på att gå under , men samtidigt kunde jag inte strunta i att tycka att det var väldigt fint , finaste jag sett på länge. 
jag har haft min ljusslinga på trors att det ännu ite blivit mörkute och idag fick jag besök av adam som gjorde mig sällskap och vi fikade på chailatte och hemmagjorda vanilj bullar. nu när kylan tränger sig igenom väggar och tack finns det inget bättre än varm ryckande chai som smakar , och sticks i näsan av jul känsla och smak. finns heller inget bättre än att spendera dessa kalla trista dagar med personer som ligger en nära . min fedag har varit fylld med just sådana personer . 
adam som sagt , har även plinkat på gitarren tillsammans med kajsa, sedan har min kväll spenderat med daniel , vi lagade mat med musik i bakgrunden små mysiga leenden och varma känslor imonbords. att en enda person kan göra en så himla glad så man blir varm från topp till då är då konstigt, att en enda person kan få en att le så mycket att man redan börjar få rynker , och få en att känna sig så levande och behövd det , det är en fantastiskt konstig känsla och uppfinning men ändå så underbar.

mörker nästa

 
när mörkret smyger sig på blir i vanliga fall mitt rum väligt trist och tråkigt , svart som natten och det är inte mysigt , för denna månaden tyckr jag är mys månaden. innan snön kommer och man dricker te , har på sig tjocka stickde tröjor och tänder ljus och lampor. 
så jag har införskaffat denna ljusslinga för att ta mig igenom de sista kalla månaderna av året. och genast blev det väldigt mycket mysigare att plugga . att sätta ner näsan bland bokstäver skolan tvingat på en kan ha sin charm.

take care

 
i min sorg över att inte få vara med på dans lektionen utan sitta bredvid som en död fisk med gråten i halsen tittade dessa tre fina tjejer förbi danssalarna på nortull snodde min nyckel och gick hem till mig och fixade mysfika. så när jag kom hem blev det chailatte och chokladbollar. tråkigt nog kunde vi inte sitta hela eftermiddagen och dricka oss varma på te , jag åkte till jobbet och de andra skulle på kör 

höstlov

 
 
i torsdags spenderade jag min dag med adam, stina , felix, edvin, hannes och hilda vi käkade på king of india och jag har nog aldrif varit så mätt någonsin , gick nöjd och belåten hem och la mig i sängen.
 
 
åt den sista höstlovs frukosten med kylig morgonsol utanför fönstret , kollade på en vän som spelade på palladium
 
 
 
ritat med mina syskon och träffat mina fina små kusiner 
 
 
 
min lördags kväll slutade men kvällsfika på condeco där mitt sällskap bestod av clara, frida , axel, felix och hannes. som vanligt skrattade och pratade vi bort timmarna senare under kvällen traskade jag och hannes genom stan i duggregn och höstkyla med stjärnklar himmel och pratade om sånt som bara vi kan prata om. 

small town

sitter i höstmörkret och pluggar om antiken och medeltiden, va det nu ska va bra för? 
skriver om estetiskkommunikation och läser engelsknovell.. och som belöning driker jag te och äter mörkchoklad

RSS 2.0